«

»

Aug 17

Uiterlijk minder belangrijk dan humor op eerste date

Uit onderzoek van datingsite Lexa, onder 1.500 vrijgezellen, blijkt dat de Nederlandse vrijgezel humor belangrijker vindt dan het uiterlijk van zijn date. Maar liefst 95 heeft “het kunnen lachen” als belangrijkste eis tijdens de eerste date. Dat wil niet zeggen dat het uiterlijk niet belangrijk is. Een aantrekkelijk uiterlijk staat met 92 procent namelijk op de tweede plek!

Eisenlijstje van vrijgezellen:

Een opvallende nummer drie volgens ons is de “gelijke opvattingen over familiewaarden”. Voor 89 procent van de mensen is dat één van de belangrijkste eisen. Toch spelen vrienden of familie maar een kleine rol tijdens de eerste date. Op het prioriteitenlijstje van de vrijgezellen staat de mening van dierbaren over hun date pas op een achtste plaats.

De rest van het prioriteitenlijstje van de alleenstaanden voor hun aanstaande geliefde ziet er als volgt uit:

• Maatschappelijke betrokkenheid (81 procent)
• Gedeelde afkeur of liefde voor huisdieren (80 procent)
• Gemeenschappelijke voorkeuren qua eten (78 procent)
• Dezelfde hobby’s (56 procent)
• Dezelfde politieke opvattingen (48 procent)

Verschillen tussen mannen en vrouwen:

Uiteraard zijn er ook verschillen tussen mannen en vrouwen. Zo vinden vrouwen criteria, zoals carrière, opleiding en politieke- en religieuze voorkeuren belangrijker dan mannen. Mannen daarentegen willen op hun eerste date erachter komen of de culinaire voorkeuren overeenkomen. Ook vinden zij de keuze voor bepaalde restaurants en bars belangrijker dan vrouwen. Vrouwen zijn dus kritischer dan mannen als het gaat om hun dates.

Kinderen? Belangrijk onderwerp tijdens eerste date:

Je zou het misschien niet zeggen, maar op veel eerste dates wordt gesproken over kinderen. 77 procent van de vrijgezellen wil in een vroeg stadium al weten of hun date van kinderen houdt. De kinderwens is dan weer minder belangrijk. Slechts 49 procent vindt dit van groot belang.

Vrijgezellen willen in een vroeg stadium weten of de ander van kinderen houdt (77 procent). Of er ook sprake is van een kinderwens lijkt in eerste instantie van minder groot belang (49 procent). En dat is maar goed ook. De kans is tenslotte 50/50 dat hun date dat minder belangrijk vindt. Dan loop je het risico om hem of haar af te schrikken.

Op zoek naar een eerste date? Lexa!

Ben jij vrijgezel en heb jij wel zin om te daten? Neem dan eens een kijkje op datingsite Lexa. Lexa is onlangs uitgeroepen tot meest betrouwbare datingsite van Nederland en behoort tot de grootste datingsites van Nederland (en Europa). Daar moet je dus wel een paar leuke eerste dates kunnen vinden! Wij hebben Lexa al onder de loep genomen. Lees onze bevindingen en review of schrijf je gewoon meteen gratis in!

Schrijf je nu gratis in bij Lexa

Over de auteur

Ikwilonlinedaten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *