Keurmerk Veilig Daten

Op initiatief van de Consumentenbond is samen met negen grote datingsites op 11 december 2013 een speciaal keurmerk voor datingsites opgericht, het Keurmerk Veilig Daten. Bij de ontwikkeling van het keurmerk hebben de negen datingsites een jaar overlegd met elkaar en de Consumentenbond. Bovendien is er ook nauw samengewerkt met Thuiswinkel.org. Dit heeft er voor gezorgd dat er nu duidelijke regels zijn waar de datingsites zich aan moeten houden als zij het Keurmerk Veilig Daten willen krijgen en behouden. Bovendien is er een onafhankelijke stichting, de stichting Veilig Online Daten, in het leven geroepen die gaat controleren of de datingsites met het Keurmerk Veilig Daten zich wel aan de regels houden.

Waarom is het Keurmerk Veilig Daten nodig?

Dit keurmerk moet de goede, betrouwbare datingsites die de veiligheid en privacy van hun leden, transparantie en een goede klantenservice belangrijk vinden onderscheiden van de datingsites die alleen maar uit zijn op het verdienen van zoveel mogelijk geld.

Gelukkig zijn er veel betrouwbare datingsites. De grote en meest bekende hebben zich dus samen ingespannen om het Keurmerk Veilig Daten in het leven te roepen. Zo willen zij duidelijk maken aan de Nederlandse vrijgezellen bij welke datingsites zij veilig kunnen daten. Dit was nodig omdat er jammer genoeg mensen zijn die, net als in alle branches, alleen maar geïnteresseerd zijn in het verdienen van geld en er daarbij niet voor terugdeinzen om mensen op te lichten. Deze praktijken bezorgen online dating een slechte naam en dat moest gestopt worden. Wij juichen het Keurmerk Veilig Daten dan ook zeker toe!

Wat houdt het Keurmerk Veilig Daten in?

De datingsites die in aanmerking willen komen voor het Keurmerk Veilig Daten moeten zich houden aan regels over klantvriendelijkheid, veiligheid en transparantie. Bovendien moeten zij de lidmaatschapsprocedure van Thuiswinkel.org voor het Thuiswinkel Waarborg succesvol doorlopen. Dit alles moet er voor zorgen dat hun leden veilig kunnen daten. Hierbij in het kort wat de regels van het Keurmerk Veilig Daten inhouden:

• De datingsites moeten eerlijk en transparant zijn over de prijzen en abonnementsmodellen.
• De voorwaarden moeten klantvriendelijk zijn.
• De datingsites moeten goed bereikbaar zijn bij klachten of problemen.
• Er wordt een fel beleid gevoerd tegen oplichting.
• Tegen oplichters worden verdere maatregelen genomen.

Als een datingsite zich aan alle regels voldoen hebben de datingsites dus niet alleen het Keurmerk Veilig Daten, maar ook het Thuiswinkel Waarborg logo op hun website.

Keurmerk Veilig Daten logoThuiswinkel Waarborg logo

Welke datingsites hebben het Keurmerk Veilig Daten?

De volgende datingsites op onze website hebben momenteel het Keurmerk Veilig Daten:

Lexa
Relatieplanet
Pepper.nl
PARSHIP.nl
Match4me.nl
e-Matching.nl
50plusmatch.nl
eDarling.nl

Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkel Waarborg op onze website:

Ben jij single en op zoek naar een datingsite om jouw nieuwe liefde te vinden? Of ben je gewoon op zoek naar een leuke date, gezelschap of een vriendschap? Meld je dan gratis aan bij een datingsite met het Keurmerk Veilig Daten, zodat je met een gerust hart online kunt daten! Of kijk op onze pagina met een overzicht van alle datingsites. Ook daar staat of zij het Keurmerk Veilig Daten hebben of niet.

Bekijk nu alle datingsites