Thuiswinkel Waarborg

Thuiswinkel.org is een belangenvereniging voor webwinkels (waaronder datingsites) dat is opgericht in 2001. Zij komen dus niet op voor consumenten, zoals de Consumentenbond. Maar komen op voor webwinkels. Het keurmerk, de Thuiswinkel Waarborg, is een kwaliteitskeurmerk voor webshops dat bedoelt is om consumenten meer vertrouwen te geven in webwinkels. Webshops kunnen zich aanmelden voor dit keurmerk en krijgen een certificaat als zij voldoen aan strenge regels op het gebied van financiële stabiliteit, veiligheid, wet- en regelgeving, en de gedragsregels van Thuiswinkel.org. Alle leden worden ieder jaar opnieuw gecertificeerd.

Als een webwinkel door het certificeringsproces komt mogen zij het logo van Thuiswinkel Waarborg op hun website plaatsen. Als je op het logo klikt moet je verwezen worden naar het certificaat dat bewijst dat zij inderdaad het Thuiswinkel Waarborg hebben en het certificeringsproces dus met succes hebben doorlopen. Dan weet je zeker dat zij voldoen aan strenge regels.

Thuiswinkel Waarborg logo

Datingsites zijn in principe ook webwinkels, je koopt hun diensten tenslotte online. Daarom kunnen zij ook het Thuiswinkel Waarborg krijgen als zij voldoen aan de strenge regels. Bovendien heeft Thuiswinkel.org in samenwerking met negen grote datingsites op initiatief van de Consumentenbond een nieuw keurmerk in het leven geroepen, speciaal voor datingsites. Het Keurmerk Veilig Daten.

Op deze pagina lees je alles over het Thuiswinkel Waarborg. Aan welke regels moeten datingsites zich houden om het Thuiswinkel Waarborg certificaat te krijgen en het logo te mogen voeren? En het belangrijkste: welke datingsites hebben het Thuiswinkel Waarborg?

Zekerheden van het Thuiswinkel Waarborg:

Bij datingsites die het Thuiswinkel Waarborg hebben kun je uitgaan van de volgende dingen:

Financiële stabiliteit: datingsites die het Thuiswinkel Waarborg hebben doorlopen jaarlijks een financiële check, waarbij wordt gekeken of de datingsite financieel gezond genoeg is om aan de verplichtingen naar de leden te kunnen voldoen.
• Duidelijkheid over kosten: je hoort voor het bestelproces geïnformeerd te worden over alle eventuele bijkomende kosten, zoals administratiekosten.
14 dagen bedenktijd: je krijgt een minimale bedenktijd van 14 dagen, waarbinnen jij zonder opgave van reden van de koop mag afzien. je krijgt vervolgens alle kosten binnen uiterlijk 30 dagen teruggestort.
Klachtenbemiddeling: bij klachten krijg je binnen maximaal 14 dagen een reactie van de datingsite. Kom je er niet uit met de datingsite? Dan biedt Thuiswinkel.org onafhankelijke klachtenbemiddeling.
Privacy: je moet geïnformeerd te worden over welke gegevens van jou worden verkregen en hoe/waarvoor deze gebruikt worden. Je moet de mogelijkheid krijgen om bezwaar te maken tegen het verstrekken van jouw gegevens aan derden.
E-mail: jouw e-mailadres mag alleen voor commerciële mails worden gebruikt wanneer jij daar vooraf expliciet mee heeft ingestemd, of wanneer het een aanbod betreft van soortgelijke producten/diensten die je eerder af hebt genomen. Iedere commerciële e-mail moet jou de mogelijkheid bieden tot uitschrijving.
Veiligheid: wanneer jij persoonsgegevens verstrekt of een betaling doet op de website, moet dit via een beveiligde verbinding gebeuren. Onze leden horen hun systemen up-to-date beveiligd te hebben tegen inbraak, virussen en andere aanvallen.

Welke datingsites hebben het Thuiswinkel Waarborg?

De volgende datingsites op onze website hebben het Thuiswinkel Waarborg:

50plusmatch.nl, bekijk het Certificaat
eDarling.nl, bekijk het Certificaat
e-Matching.nl>, bekijk het e-Certificaat
Lexa, bekijk het Certificaat
Match4me.nl, bekijk het Certificaat
PARSHIP.nl, bekijk het Certificaat
Pepper.nl, bekijk het Certificaat
Relatieplanet, bekijk het Certificaat

Thuiswinkel Waarborg op onze website:

Ben jij vrijgezel en op zoek naar een datingsite voor jouw nieuwe liefde? Of ben je op zoek naar een leuke date of een vriendschap? Meld je dan gratis aan bij een datingsite met het Thuiswinkel Waarborg, zodat je met een gerust hart online kunt daten! Of kijk op onze pagina met een overzicht van alle datingsites. Ook daar staat of zij het Thuiswinkel Waarborg hebben of niet.

Bekijk nu alle datingsites