Gratis datingsites

Veel mensen die online willen daten zijn op zoek naar gratis datingsites. Oftewel, datingsites die geen geld vragen om bij hen de liefde van je leven te ontmoeten. Op zich logisch natuurlijk. Waarom zou je er geld voor betalen als online dating ook gratis kan? Toch hebben wij geen gratis datingsites op onze website staan. Waarom niet? Dat zullen wij uitleggen!

Waarom wij geen gratis datingsites hebben opgenomen:

Wij hebben dus geen gratis datingsites op onze website. Waarom niet? Omdat wij denken dat veel gratis datingsites slecht zijn en je dus beter kunt daten op een datingsite waar je wel voor moet betalen. En wel om de volgende redenen:

Ten eerste trekken gratis datingsites natuurlijk heel veel leden aan. Dat is het positieve van deze datingsites. Maar het nadeel daarvan is ook gelijk dat zij heel veel niet serieuze leden hebben. Mensen die echt graag een relatie, vriendschap of sexrelatie willen zijn bereid om daar voor te betalen. Op gratis datingsites vindt je mensen die niet bereid zijn om ervoor te betalen en zij nemen het dus ook minder serieus.

Ten tweede vragen wij ons af hoe deze gratis datingsites hun geld verdienen. De makers en eigenaren van de website moeten tenslotte ook eten, toch? Dus hoe komen zij aan hun geld? Staan de websites vol reclame? Verkopen ze de gegevens van hun leden aan bedrijven? Sturen ze iedere dag e-mails met reclame? Het geld moet toch binnenkomen.

Ten derde kost het bouwen en beheren van een datingsite nou eenmaal geld. Datingsites waarvoor betaald moet worden hebben over het algemeen meer te bieden. Zo zijn er meer functies en opties waar de leden gebruik van kunnen maken. Bovendien zit de website goed in elkaar, waardoor hij gebruiksvriendelijk is. En is er een klantenservice waar je niet alleen terecht kunt met vragen en klachten, maar die ook alle profielen en leden controleren om te zorgen dat het een nette datingsite blijft waar je op een prettige en veilige manier op zoek kunt gaan naar die date, relatie, vriendschap of one-nightstand. Je moet er toch niet aan denken dat jij het slachtoffer wordt van datingfraude door een crimineel?

Ten slotte maken veel datingsites reclame op radio, televisie en internet om te zorgen dat mannen en vrouwen uit heel Nederland zich inschrijven op hun datingsite, zodat het ledenaantal groot is en blijft en jij de man of vrouw van jouw dromen kunt vinden. Dat moet ook betaald worden.

En zeg nou zelf? Is het nou echt zo erg om te betalen voor het vinden van een date, relatie of vriendschap? Liefde en vriendschap zijn ontzettend belangrijk in het leven en maken het leven leuker. Bovendien is vriendschap en liefde toch onbetaalbaar?

Welke alternatieve voor gratis datingsites zijn er?

Er zijn een aantal verschillende alternatieven voor een gratis datingsite. Zo zijn er datingsites waar niets gratis is. Je moet dan gelijk bij je inschrijving een full membership afsluiten. Wij raden dat niet aan, tenzij het een klein bedrag is en je een full membership voor korte periode kan afsluiten, bijvoorbeeld een maand. Je weet namelijk niet wat je krijgt. De homepage kan er wel betrouwbaar en gelikt uitzien, maar hoe ziet het eruit als je ingelogd bent? En belangrijker nog: zijn er wel mooie en leuke mannen of vrouwen te vinden? Het is zonde van je geld als je niemand tegenkomt waar je wel mee op date zou willen!

Daarnaast zijn er de datingsites waar je je wel gratis kunt inschrijven en op zoek kunt gaan naar een leuke date, maar waar je wel een full membership moet afsluiten als je met iemand contact wilt opnemen. Dat heeft wat ons betreft de voorkeur. Je kan dan namelijk wél zien of een datingsite iets voor jou is. Zijn er genoeg leden? Zijn ze een beetje leuk, of wil je er nog niet dood naast gevonden worden? Is er een klantenservice? Hoe ziet de website eruit? Is de datingsite geschikt voor jou? Dan kun je een full membership afsluiten, maar dan is de kans dat je full membership weggegooid geld is, nihil.

Tot slot zijn er nog datingsites waar je bijvoorbeeld credits moet kopen, omdat je er geen full membership kunt afsluiten. Ieder contact kost dan een bepaald aantal credits. Zijn je credits op? Dan zul je nieuwe moeten kopen. Het voordeel is dat je dan zelf bepaalt hoeveel geld je aan online dating wilt besteden. Bovendien zit je nergens aan vast en kun je opzeggen wanneer je wilt. Het nadeel is natuurlijk dat het op deze manier flink in de papieren kan lopen. De kans is klein dat je eerste contact gelijk uitmondt in een relatie, vriendschap of one-nightstand.

Hoe weet ik of ik mij gratis kan inschrijven?

In ons overzicht van alle datingsites zie je per datingsite staan of zij de mogelijkheid hebben om je gratis in te schrijven. Als het antwoord nee is zul je dus een full membership moeten afsluiten. Of dat mogelijk is kun je ook in dat overzicht zien. Is het antwoord nee? Dan staat er ook uitgelegd waarom niet. Je zult dan bijvoorbeeld credits moeten aanschaffen.

Kijk snel in ons overzicht met alle datingsites en start met daten!