Lexa

Logo van Lexa
• Naam datingsite: Lexa
• Live sinds: 2002
• Categorie: Algemene datingsites
• Aantal leden: 600.000 actieve leden
• Percentage man/vrouw: 54% om 46%
• Leeftijdsopbouw van leden: Alle leeftijdscategorieën vanaf 18 jaar zijn vertegenwoordigd, maar het leeuwendeel is tussen de 25 en 49 jaar oud.
• Kun je, je gratis inschrijven? Ja
• Kun je full member worden? Ja
• Heeft Lexa algemene voorwaarden? Ja, klik hier
• Bijzonderheden: • Uitgeroepen tot meest betrouwbare datingsite in 2010, 2011, 2012 en 2013;
• Uitgeroepen tot beste datingsite van 2013 door Website van het jaar;
• Eén van de grootste datingsites van Nederland;
• Is onderdeel van Meetic één van de grootste datingnetwerken van Europa;
• Je kunt je eigen online quiz maken op je profiel die geïnteresseerden kunnen invullen om elkaar zo beter te leren kennen.

 


Over Lexa:

Lexa is sinds 2002 actief in Nederland en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste datingsites van ons land. Sinds 2012 zijn zij de nummer 1 in dating. En met 600.000 actieve leden staat Lexa in de top 3. Zij hebben niet alleen veel leden, maar winnen ook prijzen. Zo zijn zij in 2010, 2011, 2012 en 2013 uitgeroepen tot meest betrouwbare datingsite van Nederland. En dat vinden wij wel terecht! Bovendien toont dat maar aan dat zij dé specialist in dating zijn. Wil jij online daten? Dan ben je bij hen aan het juiste adres!


Het inschrijven:

Om je in te kunnen schrijven hoef je maar een paar gegevens op te geven, zoals je geboortedatum, postcode, e-mailadres, seksuele voorkeur en hoe oud je ideale date is. Je kunt meteen aan de slag met het invullen van je profiel, zodra je je e-mailadres bevestigd hebt. Het inschrijven is bovendien gratis.


Je profiel:

Voor het invullen van je profiel wil je waarschijnlijk even de tijd nemen. Het moet anderen tenslotte een beeld geven van hoe jij bent als persoon en waar je naar op zoek bent. En hoe beter je profiel is des te meer kans je hebt bij online dating. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Allereerst kun je aangeven hoe jij eruit ziet. Hierbij kun je denken aan je lengte, lichaamsbouw, kleur ogen, enzovoort. Ook kun je informatie geven over je lifestyle. Wil of heb je al kinderen en zoja, hoeveel? Rook je? Welke sporten beoefen je? Sta je open voor een relatie? Of zie je wel hoe het loopt?

Naast het beantwoorden van vragen over jezelf kun je ook een aantal korte tekstjes schrijven over jezelf, waardoor je op een leuke manier meer over jezelf kunt vertellen. Heb je een paar leuke foto’s van en over jezelf? Upload ze dan op je Lexa profiel! Zo kunnen je potentiële dates zien hoe jij eruit ziet, want het oog wil uiteraard ook wat. Bij Lexa kun je maximaal 20 foto’s uploaden.

Een ander belangrijk onderdeel van je profiel bij Lexa is het gedeelte over “mijn date”. Hier kun je aangeven waar jouw ideale date aan moet voldoen. Hier heb je dezelfde mogelijkheden als bij je eigen profiel. Zo kunnen anderen dus beoordelen of zij geschikt voor je kunnen zijn of dat zij hun geluk beter kunnen beproeven bij een ander. Wat jou berichtjes en dus tijd scheelt van mensen waar jij toch niet op valt. Wees alleen niet te kritisch en veeleisend, want niemand is perfect;)

Een originele optie om meer over je dates te weten te komen is het opstellen van een eigen quiz. Bij het maken van een quiz kun je kiezen uit tientallen vragen waar je potentiële dates een keuze moeten maken tussen twee antwoorden. Uiteraard kun je ook zelf vragen bedenken. Na het maken van de quiz kun je aangeven welke antwoorden er gekozen moeten worden volgens jou. Heeft iemand je quiz gemaakt? Dan kunnen jullie allebei zien welke vragen correct beantwoord zijn en welke niet.Het zoeken naar een date:

Het zoeken naar een date is één van de belangrijkste dingen in online dating. Bij het inschrijven moet je al aangeven wat je seksuele voorkeur is en in welke leeftijdscategorie je wilt daten. Dit kun je later nog aanpassen. Eenmaal in je account kun je meer filters toevoegen. Zo kun je het land waar je date woont selecteren, maar ook de afstand (in km) die jouw date bij jou vandaan mag wonen. Ook het hebben van wel of geen foto is een filteroptie. Zijn bepaalde kenmerken erg belangrijk voor je? Dan kun je die ook als filter gebruiken, zoals geloofsovertuiging, inkomen of het willen van kinderen. Let wel op, niet iedereen heeft alle gegevens ingevuld. Filter dus niet te veel, want dan mis je misschien de man of vrouw van jouw dromen!

Ook heb je een aantal standaard zoekopties, zoals: wie is er vandaag jarig? Van wie ben ik de perfecte match? Wij zijn mijn perfecte match? Misschien zit daar iemand voor je bij! Dit is wel alleen beschikbaar voor mensen met een full membership.


Voorstellen van Lexa:

Uiteraard doet Lexa ook haar best om jou aan een date te helpen. Zo krijg je iedere dag een mail met een aantal suggesties voor een potentiële date. Zij doen deze suggestie aan de hand van de filters die jij in je account hebt ingesteld. Daarnaast stellen zij iedere dag een “Daily 6” aan je voor. Dit zijn 6 kandidaten die op basis van jouw wensen aan je worden voorgesteld. Ben je geïnteresseerd? Dan kun je meteen een bericht sturen. Hiervoor moet je ingelogd zijn in je account. Je krijgt dus maar één mail per dag van Lexa (afgezien van een activiteitenrapport, met het aantal flirts en bezoeken dat je hebt ontvangen, die je af en toe krijgt).


Het benaderen van je potentiële dates:

Ben je iemand tegen gekomen die je wel wat beter zou willen kennen? Dan heb je een aantal opties om je interesse kenbaar te maken. Ten eerste kun je een flirt sturen. Wil je het grondiger aanpakken? Dan kun je beter een bericht sturen, waarin jij met een pakkende, leuke tekst jezelf kunt verkopen en tegelijkertijd vragen kunt stellen om hem of haar beter te leren kennen. Een derde optie voor het leggen van contact is chatten. Hiervoor dient de ander uiteraard wel online te zijn.

Uiteraard hebben anderen dezelfde opties om jou te benaderen. Zodra iemand jouw profiel bezocht heeft, een flirt of een bericht gestuurd heeft krijg jij hier een notificatie per e-mail van. Zo kun je meteen bekijken of de interesse wederzijds is of niet. Het vervelende is alleen dat je niet kan zien wie full member is en wie een gratis account heeft Je weet dus niet zeker of iemand überhaupt je bericht kan lezen en reageren. Als iemand premium member is kun je dat wel zien (daarover lees je meer op de pagina over de kosten en wat je ervoor krijgt). Tenslotte kun je ook zien hoe lang het geleden is dat iemand online geweest is. De kans dat iemand reageert als hij of zij al langer dan 3 maanden niet online geweest is, is namelijk nihil. Dus dat is erg handig van Lexa.


Dating op je smartphone?

Doe je liever aan online dating via jouw smartphone? Lees alles over de Lexa app!


Meer informatie over Lexa?

Wil je meer informatie over datingsite Lexa? Klik dan op één van de onderstaande links.

Lees onze Lexa review.
Lees de Lexa ervaringen van onze andere bezoekers of laat er zelf één achter.
Wat moet Lexa kosten?
Bekijk de Lexa acties!
Wil je met Lexa contact?
Wil je Lexa opzeggen?

Schrijf je nu gratis in bij Lexa

Lexa review

Onze Lexa review: Wij van Ikwilonlinedaten.nl hebben Lexa enige tijd gebruikt en uitvoerig getest. En Lexa is ons uitermate goed bevallen! Zij zijn terecht een betrouwbare datingsite die in de top 3 van Nederland staat qua ledenaantal. En wellicht zelfs de terechte “nummer 1 datingsite” zoals zij zeggen. De website oogt fris, is gebruiksvriendelijk en …

Lexa ervaringen

Lexa ervaringen van andere gebruikers: Er zijn ontzettend veel datingsites actief in Nederland. Hoe moet je er ooit één uitkiezen? Daarom helpen wij je erbij met onze website, maar ervaringen van andere bezoekers met datingsites kunnen ook belangrijk zijn. Voor de Lexa ervaringen van andere bezoekers kun je hier terecht. Hieronder kun je hun Lexa …

Lexa kosten

Wat moet Lexa kosten? Wat moet Lexa kosten? Inschrijven is bij Lexa gratis, maar als je contact wilt leggen met een potentiële date of wilt reageren op een bericht van iemand anders dan moet je, net als bij bijna alle datingsites, een full membership afsluiten. Je soulmate ontmoeten is dus gratis, maar om in contact …

Lexa acties

Veel datingsites hebben af en toe acties om meer klanten te trekken. Eigenlijk zoals winkels ook de uitverkoopperiode hebben waarin zij producten scherp afgeprijst verkopen. Datingsites hebben verschillende soorten acties. Sommige geven een leuke korting op een full membership, terwijl anderen een full membership voor een bepaalde periode gratis weggeven. Ook kun je soms dingen …

Lexa contact

Met Lexa contact opnemen? Wil je met Lexa contact opnemen, omdat je een vraag of opmerking hebt hebt over de datingsite? Of heb je misschien een klacht en wil je daar een oplossing voor? Op deze pagina kun je precies lezen op welke manieren je dat kunt doen. Als je met Lexa contact op wilt …

Lexa opzeggen

Hoe kan ik Lexa opzeggen? Wil je Lexa opzeggen? Wij hopen dat dat komt doordat je net de liefde van je leven ontmoet hebt. In dat geval: gefeliciteerd! De andere optie is dat je niet tevreden bent over de datingsite. Dat vinden wij erg jammer voor je. Hopelijk heb je de hoop en het online …

Lexa telefoonnummer

Het Lexa telefoonnummer nodig? Wil je telefonisch contact opnemen met Lexa? Omdat je bijvoorbeeld een klacht hebt of een vraag die je wilt voorleggen aan hun klantenservice? Helaas. Op sommige websites staat het telefoonummer: 0800 350 3500 vermeld als het Lexa telefoonnummer. Dit was vroeger inderdaad door hun in gebruik. Tegenwoordig niet meer. Zij willen …

Lexa nummer 1

Lexa nummer 1 in dating: Lexa is een specialist in dating. Ze zeggen zelf dat zij dé nummer 1 datingsite van Nederland zijn. Is dat zo? Dat hangt er maar vanaf hoe je het bekijkt. De meeste mensen in Nederland zoeken in Google naar Lexa. Dus wat dat betreft is Lexa nummer 1. Volgens onderzoeksbureau …

Is Lexa gratis?

Is Lexa gratis? Veel datingsites zeggen gratis te zijn, maar zijn dat vervolgens niet. Maar hoe zit het bij Lexa? Is Lexa gratis? Daar kunnen wij vrij kort over zijn: Nee Lexa is niet volledig gratis. En dat is maar goed ook! Gratis datingsites zijn over het algemeen slecht. Waarom? Lees daar over op onze …

Lexa app

Daten bij Lexa op jouw mobiele telefoon: Dankzij het internet kunnen we altijd en overal online zijn. We kunnen dus ook altijd en overal online daten. Dat is het handige van datingsites! Het is toch ontzettend handig dat je de, verloren, tijd die je doorbrengt in het openbaar vervoer kan besteden aan het vinden van …

Is Lexa betrouwbaar?

Is Lexa wel betrouwbaar? Die vraag komen wij best vaak tegen. Lexa is immers een grote datingsite met miljoenen leden verspreidt over Europa. Bovendien hebben zij de hoogste naamsbekendheid van alle datingsites in Nederland. Bijna iedereen kent ze wel. Daar komt nog bij dat er op internet redelijk veel klachten zijn over Lexa. Maar ook …