Is Relatieplanet betrouwbaar?

Is Relatieplanet wel betrouwbaar? Die vraag komen wij best vaak tegen. Dat is ook logisch. Er bestaat veel scepsis ten opzichte van datingsites. Daarnaast is Relatieplanet een hele grote datingsite met miljoenen inschrijvingen in de Benelux. Ook kent bijna iedereen Relatieplanet wel. Bovendien is Relatieplanet al vier jaar op rij verkozen tot populairste website van het jaar.

Daar komt nog bij dat er op internet redelijk veel klachten zijn over Relatieplanet. Maar ook dat is niet gek. Relatieplanet staat in de top 3 van de grootste datingsites van Nederland en hebben ruim 4.8 miljoen inschrijvingen. Het kan bijna niet anders dan dat er ook wel eens dingen fout gaan. Bovendien is het algemeen bekend is dat mensen vooral hun mening op internet plaatsen als zij ontevreden zijn.

De klachten zijn ook bijna allemaal hetzelfde. Het gaat over mensen die maar geen reactie krijgen op hun profiel. Sommige zijn zelfs altijd gratis member geweest. Logisch toch? Bij Relatieplanet zie je als full member wie gratis lid is. Die gratis leden kunnen geen berichten terugsturen, dus waarom zou je dan zelf energie steken in een bericht? Bovendien kun je het Relatieplanet niet kwalijk nemen als jouw profiel of berichten niet aantrekkelijk zijn voor het andere of zelfde geslacht.

Wij hebben Relatieplanet uitvoerig getest en wij hebben geconstateerd dat Relatieplanet een betrouwbare datingsite is!

Waarom is Relatieplanet betrouwbaar?

Relatieplanet is betrouwbaar om een aantal redenen. Ten eerste kregen wij geen berichten van andere leden toen wij nog gratis member waren. Het duurde namelijk even tot wij een full membership hadden. Dat zien wij als positief, omdat wij bij andere datingsites weleens gelijk berichten kregen. Toen wij wel een full membership hadden bleek dan dat deze berichten vaak hetzelfde waren en sommige van deze leden waren ineens geen lid. Dit wekte bij ons sterk de indruk dat het fake-profielen van de datingsite zelf waren. Bij Relatieplanet heb je dit dus niet!

Ten tweede is Relatieplanet betrouwbaar omdat zij een klantenservice hebben dat alle, en dan bedoelen wij ALLE, profielteksten en foto’s controleert en moet goedkeuren, voordat zij online komen te staan. Daarnaast zijn zij erg goed bereikbaar en staat hun telefoonnummer duidelijk bij het “Help-gedeelte” vermeld. Bovendien sporen zij hun leden aan om andere leden bij hen aan te geven als zij de indruk hebben dat een lid een fakeprofiel heeft. Op die manier zorgen zij ervoor dat Relatieplanet een veilige en nette datingomgeving is waarin jij op een prettige manier kunt daten.

Ten derde is Relatieplanet betrouwbaar omdat er bij het afsluiten van een full membership duidelijk staat aangegeven wat je afsluit en hoeveel het kost. Wat wij wel minder betrouwbaar vinden is dat het “Automatisch verlengen” automatisch aanstaat en dat het behoorlijk cryptisch omschreven staat waar dat vinkje eigenlijk voor staat.

Tenslotte, en dit is de belangrijkste reden waarom Relatieplanet betrouwbaar is, zij zijn derde geworden in de verkiezing voor meest betrouwbare datingsite 2013 door Reader’s Digest. Zij kregen 11 procent van de stemmen. Lexa kreeg maar liefst 35 procent van de stemmen en was daarmee eerste. De tweede plek ging naar Pepper.nl met 16 procent van de stemmen.


Ons advies?

Je hebt nu kunnen lezen waarom wij vinden dat Relatieplanet betrouwbaar is. Wij raden je aan om nog wat meer informatie over Relatieplanet te lezen voor je besluit een full membership te nemen. Je gratis inschrijven kun je natuurlijk wel alvast doen. Dan kun je alvast kijken of Relatieplanet wel een geschikte datingsite voor jou is. Staan er bijvoorbeeld leuke mannen of vrouwen op om mee te daten? Zo niet? Dan kun je beter bij een andere betrouwbare datingsite een kijkje nemen! Op de onderstaande pagina’s kun je meer informatie over Relatieplanet vinden.

Lees alle algemene informatie over Relatieplanet.
Lees onze Relatieplanet review.
Lees de Relatieplanet ervaringen van onze andere bezoekers of laat er zelf één achter.
Wat moet Relatieplanet kosten?
Bekijk de Relatieplanet acties!
Wil je met Relatieplanet contact?
Wil je Relatieplanet opzeggen?

Schrijf je nu gratis in bij RelatieplanetSchrijf je nu gratis in bij Relatieplanet