Relatieplanet opzeggen

Wil je Relatieplanet opzeggen? Wij hopen dat dat komt doordat je net jouw succesverhaal geschreven hebt op hun website en hen niet meer nodig hebt. In dat geval: gefeliciteerd! Het kan ook dat je ontevreden bent over Relatieplanet. Dat zouden wij erg jammer vinden. Hopelijk heb je de hoop en het online daten nog niet opgegeven en wil je het nog een keer proberen bij een andere datingsite.

Hoe dan ook, je wilt je gratis membership of full membership bij Relatieplanet opzeggen. Dit kun je op meerdere manieren doen en is afhankelijk van het soort membership dat je hebt. Bovendien zitten er, net als bij elke dienst, voorwaarden aan verbonden.


Wanneer kun je Relatieplanet opzeggen als gratis member?

Ben jij een gratis member? Dan kun je altijd opzeggen.


Wanneer kun je Relatieplanet opzeggen als full member?

Heb je een full membership afgesloten bij Relatieplanet? Dan kun je die alleen opzeggen als je membership nog tenminste 24 uur loopt. Loopt je full membership binnen 24 uur af? Dan heb je helaas pech. Je bent dan te laat en het membership zal automatisch worden verlengd met dezelfde periode als je oorspronkelijke membership, als je automatisch verlengen tenminste aan hebt staan. Als de automatische verlenging uitstaat zal jouw account automatisch aangepast worden in een gratis membership.

Heb je je full membership pas net afgesloten en heb je gelijk spijt? Je hebt volgens hun gebruiksvoorwaarden, het recht om deze binnen 7 werkdagen na het afsluiten van je full membership te annuleren via hun contactformulier. Maar pas op! In diezelfde gebruiksvoorwaarden staat ook dat dit recht vervalt als je binnen die termijn gebruik maakt van jouw full membership.

Let op: Het full membership kun je niet opzeggen door de automatische incasso in te trekken, het bedrag te laten storneren of je account te wissen.


Relatieplanet opzeggen als gratis member?

Je hebt een gratis membership bij Relatieplanet en wilt opzeggen. Dat kan heel eenvoudig. Als je ingelogd bent bij Relatieplanet ga je, zonder te klikken, rechtsboven op “Home” staan. Er klapt dan een menu uit naar beneden. Klik vervolgens op “Mijn account”. Vervolgens klik je op de button “Mijn account verwijderen”. Er wordt gevraagd om een reden, vul deze in en bevestig. Het verwijderen van je account is onherroepelijk en kan dus niet ongedaan gemaakt worden.


Relatieplanet opzeggen met een full membership?

Heb je een full membership bij Relatieplanet? Of beter gezegd: heb je voor Relatieplanet betaald? Dan kun je op vijf manieren Relatieplanet opzeggen. Voorwaarde is wel dat jouw full membership nog tenminste 24 uur loopt.

Ten eerste kun je jouw automatische verlenging opzeggen via de website. Dit is handig als je geen nieuw full membership wilt, maar nog wel even van de website gebruik wilt blijven maken. Dit doe je als volgt: als je ingelogd bent bij Relatieplanet, ga dan zonder te klikken rechts bovenin naar “Home”. Er verschijnt dan een menu. Klik vervolgens op “Mijn account”. Daar kun je klikken op “Mijn account status”. Klik vervolgens op de link om jouw automatische verlenging uit te schakelen. Als jouw full membership is afgelopen, wordt jouw account automatisch omgezet in een gratis membership. Dit kun je vervolgens opzeggen, zoals hierboven aangegeven staat als je klaar bent met Relatieplanet.

Maar je kunt je full membership ook in één keer opzeggen via de website. Dit kun je op dezelfde manier doen als je een gratis membership opzegt (dit staat hierboven beschreven). Pas wel op: Je krijgt geen geld terug als je jouw full membership tussentijds opzegt. Ben je dus ontevreden, omdat je nog geen date hebt gevonden via Relatieplanet, maar loopt je full membership nog een tijd door? Schakel dan je automatische verlenging uit en blijf het proberen. Het kost je immers geen extra geld!

Lukt het je niet om je full membership op te zeggen via je website? Dan kun je via het contactformulier van Relatieplanet contact met hun klantenservice opnemen. Selecteer “Mijn lidmaatschap” als onderwerp. Wij raden je aan om in je bericht de volgende dingen te vermelden:
• Je volledige naam
• Het e-mailadres waarmee je bij Relatieplanet bent geregistreerd en je inlogcode (niet je wachtwoord)
• Dat het je niet lukt om jouw full membership via de website op te zeggen
• Dat je hen verzoekt om dit voor jou te doen
• Vraag om een bevestiging van de opzegging per e-mail

Daarnaast kun je Relatieplanet ook nog opzeggen via e-mail. Stuur een e-mail naar memberdesk@relatieplanet.nl. Wij raden je aan om dezelfde informatie in je mail te zetten als je in het contactformulier zou doen (zie hierboven).

Tot slot kun je Relatieplanet opzeggen per post. Wederom raden wij je aan om dezelfde informatie in de brief op te nemen als bij het contactformulier hierboven. Het postadres van Relatieplanet kun je vinden op onze pagina over contact met Relatieplanet.


Meer informatie over Relatieplanet?

Wil je meer informatie over Relatieplanet? Klik dan op één van de onderstaande links.

Lees alle algemene informatie over Relatieplanet.
Lees onze Relatieplanet review.
Lees de Relatieplanet ervaringen van onze andere bezoekers of laat er zelf één achter.
Wat moet Relatieplanet kosten?
Bekijk de Relatieplanet acties!
Wil je met Relatieplanet contact?

Schrijf je nu gratis in bij RelatieplanetSchrijf je nu gratis in bij Relatieplanet