Bedenk wat je afknappers zijn

Het klinkt simpel: bedenk wat je afknappers zijn, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zijn immers een heleboel mogelijke dingen waarop jij kunt afknappen. Hierdoor zie je er misschien wel een paar over het hoofd. Ook is het belangrijk om na te denken over wat voor jou afknappers zijn. Je denkt misschien wel: “ik merk het vanzelf als mijn date iets doet wat mij niet bevalt”, maar dan ben je al niet subjectief meer. Als je hem of haar erg leuk vind ben je al gauw geneigd dingen door de vingers te zien, waardoor je later misschien spijt krijgt dat je er niet meteen een punt achter gezet hebt. Dit kan je dus veel tijd besparen én belangrijker nog: liefdesverdriet!

Zoals wij al zeiden kunnen er behoorlijk veel dingen zijn waardoor jij zegt: voor mij heeft gaat het tussen ons niet meer werken. Ben jij een grote sportfanaat en is hij of zij te lui om van de bank af te komen? Reis jij graag samen met je partner de wereld over maar heeft je date na een dag al heimwee? Hou jij van gladgeschoren mannen, maar ziet hij eruit alsof hij net uit Artis is ontsnapt? Dit zijn slechts een paar simpele voorbeelden van dingen die voor jou een echte afknapper kunnen zijn. En zo zijn er nog honderden. Een hoop afknappers zul je dan ook zelf moeten bedenken, want wat voor jou een afknapper is, kan voor een ander juist aantrekkelijk zijn. Er zijn echter wel een aantal dingen die voor jou een afknapper moeten zijn. Om deze te herkennen hebben wij deze hieronder vermeld, kap een relatie of het daten direct af als je één van de volgende dingen van toepassing zijn op hem of haar:

 


10 afknappers die iedereen zou moeten hebben:

  1. Mishandeling. Accepteer het nooit als je lichamelijk of verbaal mishandeld wordt door je date of partner. Dit spreekt eigenlijk voor zich, maar als je echt gek op iemand bent zul je dit misschien door de vingers zien met de gedachten: “het was maar één keer” of “hij zal wel veranderen”. De kans dat het eenmalig was of dat hij/zij veranderd is uiterst klein!
  2. Afwijkende kinderwens. Wil jij graag kinderen, maar je date niet? Of andersom? Breek de relatie dan af. De kans dat hij/zij van gedachten veranderd is vrij klein. Daarnaast wil je niet dat het geschil na een paar jaar onoverkomelijk blijkt of dat één van beide verwijten gaat maken naar de ander, waardoor de relatie alsnog beëindigd wordt. Op bijna alle datingsites kun je aangeven of je wel, geen en eventueel hoeveel kinderen je wilt. Hier kun je dus goed zien of iemand dezelfde kinderwens heeft als jij. Staat het er niet? Vraag het dan als het voor jou belangrijk is.
  3. Niet om kunnen gaan met je kind(eren) Heb je al kinderen? Dan is dit een hele belangrijke. Het is belangrijk dat hij goed met kind(eren) om gaat en al helemaal met de jouwe. Als hij onbeschoft reageert naar je kind(eren) toe, of hen totaal negeert is, kun je maar één ding doen: dumpen! Accepteer alleen een man of vrouw als hij of zij 100% aardig is voor je kind(eren).
  4. Manipulerend en controlerend Als iemand zich manipulerend en/of controlerend gedraagt, is dat meestal een teken van eigen onzekerheid. Laat deze persoon dan ook zijn/haar probleem eerst zelf oplossen, voordat je zelfs maar probeert een relatie met die persoon op te bouwen.
  5. Snel te afhankelijk. In een ideale situatie wil je een relatie met iemand die ook voor zichzelf kan zorgen. Het is goed om elkaars sterke punten te waarderen en die van elkaar te gebruiken, maar je hebt niets aan iemand die emotioneel helemaal afhankelijk van jou is/wordt.
  6. Gebrek aan zelfbeheersing. Het daten met iemand die af en toe explodeert van woede of het drinkgedrag niet onder controle heeft zou alle alarmbellen moeten laten rinkelen. Ook hiervoor geldt: laat die persoon is de eigen problemen oplossen, voordat je probeert iets op te bouwen.
  7. Neerbuigend tegenover anderen. Als iemand zich neerbuigend gedraagt tegenover anderen doe je er verstandig aan om dat niet te accepteren. Sowieso als hij/zij zich zo gedraagt tegen een familielid, vriend of vriendin van jou, maar ook als het om een onbekende gaat. Diegene zou zich op termijn ook zo tegenover jou kunnen gaan gedragen.
  8. Oncomfortabel gevoel bezorgen. Vertrouw je eigen instinct en dat van diegene die jou goed kennen en jij vertrouwt. Als iemand je oncomfortabel laat voelen zegt dat genoeg.
  9. Negeert wat jij belangrijk vindt. Stel: jij wilt iets dat jij belangrijk vind met hem/haar bespreken, maar die persoon vindt het niet belangrijk genoeg om over te praten. Jij verdient het om een relatie te hebben met iemand die de tijd neemt om met je te praten over dingen die jij belangrijk vind. Al vind hij/zij het zelf onbelangrijk. Jij zou belangrijk genoeg moeten zijn voor diegene om het er toch over te hebben. Aangezien dit soort ongevoeligheid na verloop van tijd vaak niet weg gaat is het beter om er een punt achter te zetten.
  10. Een ander relatiedoel hebben. Als jij je aangetrokken voelt tot een persoon die zich niet wil binden, terwijl jij juist meer uit de relatie wilt halen, of andersom, is het beter om diegene te laten gaan. Het is onwaarschijnlijk dat jij zijn of haar gedachten kan veranderen en je verdient iemand die hetzelfde wil als jij. Ook is het onredelijk om iemand aan het lijntje te houden.