Algemene datingtips

Er zijn twee aparte datingwerelden. De eerste is de online datingwereld. Hier kan de ander zich anders voordoen dan hij of zij werkelijk is en het contact gaat bijna uitsluitend via e-mail of chat. Op een later moment volgt het smsen/whatsappen en het bellen, waarna het tijd is voor de eerste date.

Dan komen wij gelijk in de tweede wereld, het echte ouderwetse daten. Samen tijd doorbrengen door iets leuks te doen in de echte wereld. Hier zie je beter hoe iemand echt is en kun je snel een conclusie trekken of er potentie is voor een relatie of dat het bij die ene afspraak blijft.

Op deze pagina kun je meer lezen over de algemene datingtips. Op twee andere aparte pagina’s kun je specifieke datingtips voor online dating en/of real-life dating lezen.


Top 10 algemene datingtips:

  1. Bereid jezelf voor op het daten. Als je echt succes wilt hebben in het datingspel moet je bereid zijn er serieus werk van te maken. Als je halfslachtig te werk gaat krijg je geen succes. Sterker nog je komt niet eens halverwege. Als je dus succesvol wilt daten moet je er moeite voor doen. Lees een boek over dating of relaties en bedenk wat je met daten wilt bereiken. En het belangrijkste? Bereid je voor op de onvermijdelijke afwijzing, die wij allemaal wel eens ervaren, en geef niet op.
  2. Breng jezelf op orde. Begin met het zorgen dat je er op je best uitziet. Wordt lid van een sportschool, lees health tijdschriften, wordt fit en ga op dieet. Ga naar de kapper en zorg dat je regelmatig je nagels knipt, wenkbrauwen epileert, neusharen plukt, je scheert en naar de schoonheidsspecialiste gaat. Dit zorgt er uiteraard niet voor dat je een date krijgt, maar het zorgt er wel voor dat je veel meer zelfvertrouwen krijgt.
  3. Ga winkelen. Trakteer jezelf op een nieuwe outfit, of misschien wel een compleet nieuwe garderobe. Zorg ervoor dat je een duidelijke stijl hebt die je kunt onderhouden en waarmee je goed kunt leven. Probeer niet iemand te zijn die je niet bent, maar zorg er voor dat je look jouw positieve punten accentueert en versterkt. Gooi die ouwe versleten spijkerbroek en verwassen T-shirt weg. Je date zal het waarderen dat je er moeite voor gedaan hebt om er voor hem/haar goed uit te zien.
  4. Denk na over wat je wilt halen uit het daten en met name in welke tijdsperiode je jouw doel behaald wilt hebben. Wil jij over 3 jaar getrouwd zijn? Date daar dan ook naar. Of doe jij het liever rustiger aan? Wees dan eerlijk naar jezelf en bedenk wat je met het daten hoopt te bereiken. Gaat het je alleen om de seks? Bedenk je dan of je daarover open en eerlijk over gaat zijn tegenover diegene waarmee je hoopt te daten. Hij of zij kan namelijk hele andere doelen hebben dan jij, waardoor je best eens iemand kunt kwetsen.
  5. Omring jezelf met mensen die jouw datingplannen steunen. Als je de voorgaande vier tips hebt opgevolgd heb je nu meer zelfvertrouwen en ben je meer gefocust. Breng dan niet veel tijd door met vrienden die dating en romantiek niet serieus nemen (meestal diegene die al getrouwd zijn), dat saboteert dat alleen maar. Daarnaast is het zitten naast stelletjes bij etentjes niet de plek waar jij nu moet zijn.
  6. Wordt lid van clubjes, sociëteiten, sportclubs of een dramaklas. Het maakt niet uit waar je lid van wordt, als het maar iets is waar je mensen ontmoet met dezelfde interesses als jij. Je zal geen mensen ontmoeten door binnen computerspelletjes te spelen of televisieseries te kijken.
  7. Kies diegene waarbij jij een kans maakt. Wees realistisch. Dating is gebaseerd op het hele pakket van je uitstraling en je persoonlijkheid. Wil jij daten met de mooiste en trendy mannen en vrouwen? Fantastisch! Maar weet wel dat zij van jou hetzelfde verwachten.
  8. Denk na over je afknappers en intimiteit. Je doet er goed aan om na te denken over wat voor jou afknappers zijn. Ook is het belangrijk om na te denken over intimiteit, dat uiteindelijk een keer ter sprake komt of gewoon gebeurd. Meer hierover kun je lezen op onze pagina´s over afknappers en intimiteit.
  9. Beleef plezier aan het daten om wat het is, daten. Daten is het ontmoeten van mensen en het socializen en tijd doorbrengen met interessante, stimulerende mensen die misschien wel of misschien niet in de toekomst een grote rol in je leven gaan spelen. Het is een feit dat de meeste mensen wel iets te bieden hebben. Je bent misschien niet op zoek naar vriendschap, maar misschien kom je ondertussen wel één of twee geweldige mensen tegen.
  10. Neem tijdens het daten af en toe een pauze als het niet goed gaat of als je het zat begint te worden. Het is goed om af en toe je batterij te herladen, dat zorgt ervoor dat je optimisme en zelfvertrouwen hoog blijft en dat is essentieel. We hebben allemaal wel eens moeizame perioden tijdens het daten, maar dat is geen reden om het zoeken naar liefde op te geven!

Je hebt nu onze algemene datingtips gelezen. Heb je al besloten hoe je gaat daten? Online? Of is een kroeg of club meer jouw terrein? Lees dan de datingtips voor online dating en/of real-life dating om jouw datingavontuur tot een succes te maken!