Real-life datingtips

Je bent op deze pagina, omdat je dankzij online dating een date aan de haak geslagen hebt, waarmee je binnenkort gaat afspreken. Of ben je in de kroeg of club meer in je element en heb je besloten om online dating over te slaan? In beide gevallen ben je hier op het goede adres. Hier kun je namelijk datingtips lezen, waarmee jij meer kans maakt om je date in het echte leven met de man of vrouw van je dromen tot een succes te maken.


Real-life datingtips, de do’s en dont’s:

Do’s:

 1. Bereid je date voor. Bedenk en regel wat dingen voor je date, waardoor je laat zien dat je moeite gedaan hebt om er een leuke date van te maken. Reserveer bijvoorbeeld een goede tafel bij een leuk restaurant in plaats van samen met hem of haar een uur aan de bar te moeten zitten, omdat je niet gereserveerd had. Daarnaast kleven er aan real-life dating helaas risico’s, lees daarom onze veiligheidstips door voor je eerste date met iemand.
 2. Wees proactief bij het vinden van een date. De kans is klein dat je prins op het witte paard of droomvrouw bij je aanbelt om jou te smeken of je alsjeblieft met hem of haar uit eten wilt. Om een leuke date te vinden moet je zelf op zoek gaan.
 3. Probeer er altijd op je best uit te zien. Zorg dat je kleren netjes en schoon zijn, poets je tanden en schoenen, scheer je eventueel of doe wat make-up op, neem kauwgom mee, kortom zorg dat je door een ringetje te halen bent. Als je kleren smerig zijn wek je de indruk dat het je niets kan schelen en waarom zou je dan überhaupt nog met hem of haar afspreken?
 4. Kom op tijd. Zorg ervoor dat je altijd op tijd bent voor een date. Je kunt beter te vroeg zijn dan te laat, want ook hier geldt dat als je te laat komt je de indruk wekt dat het je niets kan schelen. Natuurlijk kan het gebeuren dat je auto niet wilt starten of dat de treinen van de NS weer eens last hebben van blaadjes op de rails, maar laat het dan altijd even weten en bied je excuses aan. Zorg dus ook dat jullie elkaars telefoonnummer hebben!
 5. Wees geïnteresseerd. Stel vragen, vertel haar hoe jij over dingen denkt en let op als hij/zij verteld over hobby’s en interesses. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je date een vragenvuur wordt, maar door vragen te stellen geef je aan dat je hem/haar beter wilt leren kennen. Daarnaast blijft het gesprek op gang zeker als de interesse wederzijds blijkt te zijn en jij ook vragen krijgt.
 6. Wees positief. Ga niet meteen bij de pakken neerzitten als je date tegenviel. De kans is groot dat je niet meteen je droomvrouw of man vindt maar dat gebeurd echt wel. De kans is groot dat je onderweg best wat leuke mensen zult ontmoeten.
 7. Geef een complimentje over hoe je date eruit ziet. Mensen doen, als zij onze eerste tip opgevolgd hebben tenminste, meestal flink hun best om er op hun best uit te zien. Door een complimentje te geven laat je zien dat je de die moeite waardeert.
 8. Date alleen met mensen waardoor je, je aangetrokken voelt. Ga niet met iemand uit alleen omdat je vrienden dat zo’n leuke man of vrouw voor je vinden. Dat zegt namelijk niets.
 9. Geef het meteen aan als je niet geïnteresseerd bent in een volgende date. Het is egoïstisch om mensen aan het lijntje te houden en je kwetst hen ermee. Probeer iemand zo voorzichtig, maar duidelijk mogelijk aan te geven dat het niets zal worden tussen jullie.

Dont’s:

 1. Bel, sms of e-mail iemand die je net ontmoet hebt niet meer dan één keer per dag. De enige uitzondering is als hij/zij antwoord of het gaat om een noodgeval. Als je wanhopig bent is dat een hele grote afknapper.
 2. Date niet met types die je al eens gekwetst hebben. Veel van ons vallen op verkeerde types die slecht voor ons zijn. Het is belangrijk om dit patroon te doorbreken en op zoek te gaan naar een gezonde relatie met iemand die je niet slecht over jezelf laat voelen of je kwetst.
 3. Vertel geen onwaarheden zelfs niet als de waarheid niet zo sexy is. Het zou zonde zijn als je potentiële relatie verpest wordt door een onschuldig leugentje, omdat je bang was dat hij/zij je anders niet leuk zou vinden.
 4. Kom niet te laat. Zoals hierboven al aangegeven werd, wek je met te laat komen de indruk dat het je niet interesseert. Dus kom te vroeg of op tijd, maar nooit te laat!
 5. Wees niet te beschikbaar. Speel geen spelletjes, maar wees ook niet te beschikbaar. Als je iedere avond kunt besteed je waarschijnlijk niet genoeg tijd aan jezelf en ben je niet bezig met je interesses. Daarnaast houden mensen van een beetje mysterie en is het moeite moeten doen voor iemand het leukste wat er is tijdens het daten.
 6. Geef jezelf niet te bloot. Vertel niet je meest diepe geheimen op de eerste date. Wees ook niet bang om jezelf bloot te geven, maar onthoud dat het tijd kost om iemand te leren kennen. Door te snel alles over jezelf te vertellen loop je het risico afgewezen te worden.
 7. Kijk nooit anderen na tijdens je date. Het wekt het idee dat je niet geïnteresseerd bent of dat je date niet leuk genoeg is. Je denkt misschien dat je het onopvallend genoeg doet, maar geloof ons, dat doe je niet. Tegen de tijd dat je weer naar je date kijkt is hij/zij al bij de deur.
 8. Wees niet grof en wordt niet dronken. Hoffelijkheid en goede manieren brengen je een stuk verder.
 9. Ga niet met je date naar bed tijdens de eerste date. Als je iemand leuk vind en diegene beter wilt leren kennen kun je beter niet met diegene naar bed gaan op de eerste date. Dat verpest zeer waarschijnlijk alles, omdat het veel te snel en niet romantisch is. Daarnaast wek je de indruk dat je meer geïnteresseerd bent in zijn of haar uiterlijk dan dat je diegene beter wilt leren kennen.
 10. Date nooit met getrouwde mannen of vrouwen. Statisch gezien is de kans ontzettend klein dat hij of zij hun vrouw of man zal verlaten voor jou. Dus bespaar jezelf een hoop ellende, leugens, gedoe en gedonder en date niet met een getrouwd iemand. Ben je getrouwd? Vraag een scheiding aan. Ben je single? Wees dan geen schouder om op te huilen, je verdient veel beter. Zoek iemand die helemaal beschikbaar is voor jou.

 

Je bent nu op de hoogte van alle do’s en don’t wanneer het aankomt op real-life dating, maar weet jij al wat je afknappers zijn? Lees er hier meer over. Vergeet ook niet na te denken over intimiteit!