Datingsites veranderen de manier waarop singles de liefde van hun leven vinden

Datingsites hebben een grote verandering gebracht in de manier waarop singles hun liefde vinden. Dit is ongeveer hetzelfde als zeggen dat online winkelen de manier heeft veranderd waarop mensen hun aankopen doen. Internet heeft duidelijk vele aspecten van onze moderne levensstijl veranderd en er zijn maar weinig aspecten in ons leven die niet door internet zijn beïnvloed.

Internetdating heeft de manier waarop singles ware liefde vinden ook op een meer fundamentele manier veranderd. Hieronder volgen een aantal voorbeelden (voor meer informatie zie hier).

Drie voorbeelden:

  1. Mannelijke en vrouwelijke singles kunnen hun liefdesleven in eigen hand nemen:
    Voor vrouwen betekende daten vroeger vaak dat ze moesten wachten totdat de man de eerste stap zette. Vandaag de dag nemen vrouwen die de juiste partner nog niet hebben gevonden zelf de touwtjes in handen en schrijven zich in op een datingsite. Eenmaal ingeschreven is het niet ongewoon dat een vrouw de eerste stap zet en contact opneemt met andere leden. Omdat op een datingsite de oude sociale conventies over flirten en daten niet meer bestaan, hebben vrouwen de vrijheid om zelf het initiatief te nemen. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over de vraag of ze te voortvarend of opdringerig zijn.
  2. Singles hoeven niet met minder genoegen te nemen:
    Als je in een onbevredigende relatie zit, hoef je niet langer met minder genoegen te nemen uit angst om bij gebrek aan keuze alleen over te blijven. Dankzij internetdating weten singles dat er meer dan genoeg keuze is. Als hun huidige relatie niet de ideale relatie is, kunnen ze de relatie verbreken en online de ware liefde vinden.
  3. Singles van alle leeftijden kunnen ware liefde vinden:
    Als er één ding is dat de succesverhalen op datingsites ons geleerd hebben, is het wel dat het nooit te laat is om ware liefde te vinden. Veel mensen die op datingsites zitten, zijn oudere singles, gescheiden, weduwe of weduwnaar of gewoon nog steeds op zoek. Op een leeftijd waarop het moeilijk kan zijn om in het sociale leven andere singles te ontmoeten, bewijzen deze mensen steeds weer dat ware liefde geen leeftijd kent – en het is nooit te laat om opnieuw te beginnen met een nieuwe partner!