Datingtips voor mannen

Je bent een man die al vroeg een relatie had. Je bent een man die al een tijd geen relatie gehad heeft. Wie van de twee jij ook bent, je bent nu single en je wilt online dating een kans geven. Al ben je nog zo ervaren met het daten, iedereen kan wel een paar tips gebruiken.

Mannen en vrouwen zijn totaal verschillend. Zo zijn de meeste vrouwen geboren verleidsters, terwijl dat bij mannen nou eenmaal niet zo is. Omdat vrouwen en mannen zo van elkaar verschillen gelden er ook andere regels als het aankomt op dating. Uiteraard zijn er datingtips die voor beide seksen van toepassing zijn, dat zijn de algemene datingtips, maar hier kun je alle datingtips voor mannen lezen (ook enkele algemene).


Datingtips voor mannen:

 1. Zorg dat je er op je best uit ziet. Koop een nee, nieuwe outfit en een paar schoenen. Vrouwen kijken altijd naar je schoenen. Koop kleren die bij je passen, die je goed staan en je positieve punten accentueren. Koop niet maar één outfit, maar breng je hele garderobe op orde. Koop een net pak, er is geen excuus om het niet te doen. Als je al niet goed voor je zelf zorgt, hoe ga je dan goed voor haar zorgen?
 2. Regel je hygiëne en styling. Ga naar de kapper en laat je haar weer netjes knippen, laat het eventueel stylen. Heb je weinig haar? Ga dan alsnog naar de kapper, misschien is het een goed idee om je hoofd te laten scheren. Of neem een gewone scheerbeurt. Dat zorgt ervoor dat je gezicht er goed uitziet en prettig aanvoelt. Dan is het op naar de winkel. Koop een goede aftershave en een scheerkit. Mannen worden vaak bekritiseerd om hun slechte geur. Daarom is het belangrijk om regelmatig te douchen, zodat je altijd fris en schoon ruikt. Vrouwen waarderen dat.
 3. Denk eens na over je baan als je die hebt. Vrouwen houden van mannen met ambitie. Een baan is altijd beter dan geen baan, maar het belangrijkste is dat je nadenkt over waar je heen wilt met je leven. Zorg dat het er in elk geval op lijkt dat je een carriere hebt. Werk je met je handen? Dat is prima, maar zorg dan dat je een plan hebt om voor je zelf te beginnen. Werk je al voor jezelf? Dan ben je goed op weg. Het belangrijkste is dat je toekomstplannen hebt. Vrouwen zullen er vragen over stellen, zelf als ze doen alsof het niet belangrijk is.
 4. Breng je algemene kennis op een goed niveau. Zorg dat je op de hoogte bent van de dingen die momenteel spelen. Kijk naar het journaal en lees de krant. Vrouwen kunnen onwetendheid niet waarderen en luiheid is geen excuus. Door te weten wat er allemaal speelt in de wereld geef je aan dat je weet in wat voor wereld je leeft. Als je veel reist is dat zeker een pluspunt!
 5. Schep niet op dat je 5 avonden in de week in de kroeg hangt. Daar verover je haar hart namelijk zeker niet mee. Als je al je vrije tijd doorbrengt in de kroeg is het tijd om een paar stappen terug te doen en wat meer productievere activiteiten te ontplooien. Je date meenemen voor een drankje is prima, zeker als je naar een leuke cocktailbar gaat, maar wek niet de indruk dat je er woont.
 6. Hou de super supporter in je in bedwang. Als je gek bent op sport en graag een wedstrijd kijkt met je vrienden is dat prima. Als sport je geloof is en je het logo van je favoeriete voetbalclub in je nek getattoeerd hebt, heb je een groter probleem. Als je serieus wilt daten is het geen goed idee om non-stop over je voetbalstatistieken te blijven ratelen. Als je niet van sport houdt is het praten over sport ontzettend saai. Uiteraard zijn er genoeg vrouwen die ook van sport houden en als je voor hetzelfde team bent is het helemaal mooi, maar zorg dat de passie niet eenzijdig is.
 7. Verwacht geen sex op je eerste date. Als je alleen maar op zoek bent naar sex ben je hier niet op de juiste plek. Als je op zoek bent naar de vrouw van je dromen is er niets meer sexy dan een geduldige man. Je kunt makkelijk wachten voor de juiste vrouw. Lees meer over dingen waar je op kunt afknappen en intimiteit op onze speciale pagina´s hierover.
 8. Schaaf je manieren bij en werk aan je hoffelijkheid. Een vrouw houdt er van om met respect behandeld te worden. Stop met de scheldwoorden, grofheid en luiheid. Zorg dat je tafelmanieren geschikt zijn om in een toprestaurant te eten. Zorg dat je wat af weet van mode, sieraden en bloemen. Zorg dat je weet hoe je een deur open moet houden voor een dame, laat haar eerst gaan, en help haar met haar stoel. Luister naar wat zij te zeggen heeft, maar heb zelf ook een mening. Behandel haar de hele tijd met respect, dan komt het wel goed.
 9. Start met luisteren en stop met praten. Zorg dat je date geinteresseerd blijft in je, maar zorg dat het geen one-man show wordt. Dan zal zij zich namelijk snel vervelen, want zij wil ook iets over zichzelf vertellen. Luister naar de dingen die zij je verteld en onthoud ze! Vrouwen houden van kletsen dus je moet leren daarnaar te luisteren. Als je dan ook nog onthoudt wat zij gezegd heeft zal ze helemaal onder de indruk zijn.
 10. Stop met roken.
 11. Leer dansen, zelfs als je twee linker voeten hebt. Vrouwen houden van dansen en het zorgt voor lichamelijk contact. Al ben je de slechtste danser ter wereld, dat maakt niet uit. Je kunt net zo goed niet bestaan als je blijft zitten terwijl zij de dansvloer opgaat. Ga op salsadansen of stijldansen. Je hoeft geen John Travolta te zijn, als je maar een idee hebt van de beginselen van ritme.

 

De ene tip is belangrijker dan de ander. Je hoeft ze dan ook niet allemaal op te volgen. Sommige vrouwen hebben er geen bezwaar tegen als je rookt, of zij roken zelf ook. Maar als je de meest opvolgt ben je weer een stap dichter bij het vinden en versieren van je droomvrouw.