Denk na over intimiteit

Intimiteit, een belangrijk onderwerp dat tijdens het daten uiteindelijk toch een keer ter sprake komt, of een keer spontaan gebeurd. Daarom is het goed om er van te voren over na te denken. Zo wordt je niet overrompeld en ben je goed voorbereid.

 


Bereid je goed voor op intimiteit:

  1. Bedenk hoe ver je wilt gaan. Hoe ver wil je gaan tijdens de eerste date? Als het je principe is om niet te zoenen op een eerste date, doe het dan ook niet. Als het klikt, nodig je hem/haar dan uit bij je thuis? En zo,ja wil je eindigen in de slaapkamer? Uiteraard is het verstandig om niet alleen na te denken over de eerste date, maar kijk ook verder in de toekomst. Probeert je date je te zoenen of wil hij meer, terwijl jij daar nog niet aan toe bent? Zeg het hem of haar dan. Als hij/zij je echt leuk vindt, is hij wel bereid op je te wachten.
  2. Testen. Als jullie er allebei aan toe zijn om sex te hebben is het wellicht verstandig als jullie je allebei laten testen op SOA’s. Zeker als jullie meerdere seksuele partners gehad hebben. Denk na of je het nodig vindt, en praat er met je partner of date over. Uiteraard niet op het moment dat jullie liggen te vrijen op de bank, maar op een eerder, geschikt moment. Jullie hebben allebei het recht om te weten dat jullie veilig sex kunnen hebben, zonder het risico op vervelende ziekten.
  3. Voorbehoedsmiddelen. Dit is iets belangrijks om te regelen. Een ongewilde zwangerschap of SOA, als jullie je nog niet hebben laten testen, zorgt er voor dat jullie prille relatie een stuk ingewikkelder wordt, als er überhaupt een relatie overblijft. Een condoom hoeft geen afbreuk te doen aan de intimiteit. Elkaar willen behoeden voor een zwangerschap en SOA toont tenslotte alleen maar aan dat jullie om elkaar geven. Wil jij een condoom gebruiken, maar hij/zij niet? Doe het dan niet! Jij bent vast niet de enige waarbij hij/zij het weigerde, met alle risico’s van dien. Condooms kun je bijvoorbeeld anoniem bestellen bij Condoom.nl.