10 tips voor gegarandeerd succes in online dating

Daten kan ingewikkeld zijn en wordt beïnvloed door geluk, toeval en persoonlijke voorkeuren. Wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de ander. Sommige singles hebben het geluk meteen hun perfecte partner te vinden, terwijl anderen eerst een aantal goede en slechte dates hebben.

Dankzij vele jaren ervaring met online dating, heeft deze datingsite een lijst kunnen samenstellen van 10 essentiële tips voor succes in online dating. Wij hadden zelf uiteraard ook al online datingtips, maar dat zijn algemene tips. Deze tips gaan echt over hoe je succesvol kunt daten via een datingsite. Iedere tip op zich zal misschien niet direct tot succes leiden, maar als je alle 10 de tips opvolgt, zul je gegarandeerd uiteindelijk succes in online dating hebben.

De top 10 tips voor gegarandeerd succes in online dating:

  1. Weet wat je wilt bereiken met online dating – en streef het na met heel je hart.
  2. Vind de datingsite die bij je past – en blijf daarbij.
  3. Besteed tijd aan je datingsite profiel – de eerste indruk is belangrijk. Soms kan iemand zelfs verliefd op je worden door je profiel.
  4. Kies de perfecte profielfoto – de foto moet meer over jou zeggen dan duizend woorden.
  5. Wees actief – actualiseer je datingsite profiel regelmatig, kijk of je contactverzoeken hebt, beantwoord berichten en neem contact op met andere leden.
  6. Wees reactief – beantwoord alle berichten van andere leden, zelfs als het alleen een beleefd “nee, dank je wel” is.
  7. Communiceer op de juiste manier – stel een ander een vraag wanneer je informatie over jezelf deelt, laat je interesse zien en zorg dat je wat informatie krijgt van degene waarin je geïnteresseerd bent.
  8. Plan je dates goed – wanneer je eenmaal hebt besloten om iemand in het echt te ontmoeten, zorg er dan voor dat je bent voorbereid op onvoorziene gebeurtenissen en dat je plannen en verwachtingen realistisch zijn.
  9. Wees bereid om verliefd te worden – het lijkt een open deur, maar veel singles besteden zo veel tijd aan het zoeken dat ze niet voorbereid zijn op de emotionele uitbarsting wanneer ze echte liefde vinden.
  10. Weet wanneer je moet stoppen met online dating – zelfs als het verleidelijk is om je profiel te blijven checken voor het geval er iets mis zou gaan … Wanneer je eenmaal een partner hebt gevonden, sluit je de deur achter je om vol vertrouwen en zonder bedenkingen in je nieuwe relatie te stappen.