Datingsites starten eigen Keurmerk Veilig Daten

Negen grote en bekende datingsites starten samen, op iniatief van de Consumentenbond en in samenwerking met Thuiswinkel Waarborg een eigen keurmerk, het Keurmerk Veilig Daten.

Waarom het Keurmerk Veilig Daten?

Er zijn ontzettend veel datingsites in Nederland. En ze zijn helaas niet allemaal betrouwbaar. Er zijn datingsites die alleen maar uit zijn op het verdienen van geld. Zij beloven je dat hun datingsite vol zit met knappe mannen en nog veel mooiere vrouwen. Ondertussen hebben zij nauwelijks leden en de leden die ze hebben zijn fake accounts, aangemaakt door de datingsites zelf waarbij de profielfoto’s van internet gehaald zijn.

Net als hooligans die maar een klein deel van de voetbalsupporters uitmaken, maar toch een hoop verpesten. Verpesten deze datingsites het voor de goede en betrouwbare datingsites, waar er gelukkig ook veel van zijn. Dit nieuwe Keurmerk moet duidelijk maken voor de Nederlandse singles bij welke datingsites zij met een gerust hart op zoek kunnen naar hun grote liefde of vriendschap!

Waar staat het nieuwe Keurmerk voor veilig daten voor?

Kort samengevat moeten de datingsites die het Keurmerk Veilig Daten willen krijgen zich houden aan regels over veiligheid, klantvriendelijkheid en transparantie. Bovendien moeten zij de lidmaatschapsprocedure van Thuiswinkel Waarborg succesvol doorlopen. Dit alles moet er voor zorgen dat hun leden veilig kunnen daten. Hierbij wat dat inhoudt:

• De datingsites moeten eerlijk en transparant zijn over de prijzen en abonnementsmodellen.
• De voorwaarden moeten klantvriendelijk zijn.
• De datingsites moeten goed bereikbaar zijn bij klachten of problemen.
• Er wordt een fel beleid gevoerd tegen oplichting.
• Tegen oplichters worden verdere maatregelen genomen.

De negen datingsites zullen gezamenlijk op korte termijn de stichting Veilig Online Daten oprichten. Deze onafhankelijke stichting moet toezicht houden op de datingsites met het Keurmerk Veilig Daten, om zo in de gaten te houden of zij zich aan de regels houden.

De datingsites met het Keurmerk Veilig Daten:

De volgende datingsites krijgen als eerste het Keurmerk Veilig Daten:

Lexa
Relatieplanet
Pepper.nl
PARSHIP.nl
Match4me.nl
e-Matching.nl
• Paiq.nl
50plusmatch.nl
eDarling.nl

Schrijf je snel gratis in!

Ben jij vrijgezel en op zoek naar een datingsite om jouw nieuwe liefde te vinden? Of ben je gewoon op zoek naar een leuke date, gezelschap of een vriendschap? Meld je dan gratis aan bij één van de datingsites met het Keurmerk Veilig Daten. Op onze pagina met alle datingsites kun je gemakkelijk zien of een datingsite het Keurmerk Veilig Daten heeft en/of lid is van Thuiswinkel Waarborg. Zo kun jij de veilige datingsite vinden die bij jou past!

Bekijk nu alle datingsites

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.