iPhonedief gevonden via datingsite

Een Amerikaanse man van wie zijn iPhone was gestolen, heeft de telefoon teruggekregen dankzij een datingsite.

Ontmoeting dankzij datingsite:

De man ontdekte een dag na de diefstal dat hij e-mailmeldingen kreeg van datingsite OKCupid. Deze kreeg hij omdat de dief de telefoon gebruikte om berichten te sturen naar vrouwen op de datingsite. “Ik kon inloggen en alles zien wat hij verzond. Hij gebruikte zelfs mijn foto”, vertelt de man aan de krant.

Met een nepprofiel besloot hij de dief in de val te laten lopen. Hij gebruikte een foto van een vrouw met een groot decolleté, die hij op Google vond. En stuurde een bericht naar de dief onder de naam Jennifer Gonzalez.

De dief vroeg al snel om een ontmoeting in het appartement van ‘Jennifer’. ’s Avonds klopte hij op de deur van de man met een fles wijn in zijn hand. De man vroeg zijn telefoon terug, terwijl hij een hamer omhoog hield. Hij betaalde hem zelfs nog 20 dollar voor de moeite toen hij de iPhone weer terug had. Toen de dief weer wegliep van zijn ‘date’, complimenteerde de man de dief nog: “Je ruikt wel lekker.”.

Wat jij hier van kunt leren:

Dit lijkt een ongeloofwaardig verhaal, maar het is echt gebeurd in Amerika. Wat jij hier van kunt leren? Dat je niet te snel met iemand moet afspreken en zeker niet bij iemand thuis. Nu ging het om een gestolen iPhone terughalen, maar hij of zij kan je ook dwingen tot het doen van andere dingen. Spreek daarom de eerste keer altijd af op een openbare plek.

Daarnaast toont dit bericht ook weer aan hoe makkelijk het eigenlijk is om je voor te doen als iemand anders. Een foto van internet plukken en een andere naam en je bent klaar. Spreek daarom niet te snel af. Iemand die liegt over zijn of haar identiteit kan dit nooit lang volhouden. Vroeg of laat loopt hij vast in een web van leugens.

Lees deze tips en meer bij onze veiligheidstips, zodat je veilig (online) kunt daten!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.