Man met lager salaris gaat vaker vreemd

Vrouwen zijn meestal hoger opgeleid dan mannen. Daarnaast werken zij steeds meer, waardoor zij ook steeds vaker de kostwinnaar binnen hun relatie zijn. Uit Amerikaans onderzoek blijkt echter dat dat hier ook een groot nadeel aankleeft. Mannen die minder geld verdienen dan hun partner gaan namelijk vaker vreemd.

Uiteraard geldt dit niet voor mannen die maar iets minder verdienen, maar de constatering gaat wel op voor mannen die helemaal niets verdienen. Zij zouden, samen met de mannen die veel minder dan hun vrouw verdienen, gemiddeld gezien tot vijf keer vaker vreemd.

Waarom gaan de mannen vaker vreemd?

Volgens Christin Munsch komt dit door de compensatiedrang. De man zou zijn gekrenkte ego, dat hij opliep door zijn loonstrookje, willen repareren door de scheve schaats te berijden.

“Voor mannen is de buitenechtelijke sex waarschijnlijk een poging om het gevoel dat ze inadequaat zijn goed te maken, en meer tegemoet te komen aan de identiteit zoals die bepaald is door hun sekse”, stelt Munsch in het onderzoeksrapport.

Volgens Christin is dit precies hetzelfde als waarom mannen graag een grote auto rijden, namelijk de compensatie gedrag.

Hoger opgeleiden de oplossing?

Moeten vrouwen dan massaal proberen de academici, topmannen en Hugh Hefner’s van onze samenleving te versieren? Nee ook dat kan tot problemen leiden. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat als mannen juist veel rijker zijn dan hun wederhelft zij óók vaker vreemd gaan.

Het onderzoek is echter wel voor verbetering vatbaar. Zo werden alleen 18- tot 28-jarigen onderzocht. Wel zijn alle deelnemers zes jaar lang gevolgd en hadden zij bij de start allemaal een liefdesverhouding die al minstens een jaar aan de gang was.

Kun je de liefdesverklaringen van rijke én arme mannen als hoog opgeleide vrouw met een goede baan nu direct allemaal in het mapje “ongewenste post” laten plaatsen? Zo ver willen wij nu ook weer niet gaan. Van alle mannelijke deelnemers ging “slechts” 7 procent vreemd. Terwijl 3 procent van de vrouwen hun handen niet thuis kon houden.

Ben jij hoog opgeleid? Date dan hoger opgeleiden!

Ben jij een hoog opgeleide man of vrouw met een goede baan of ambieer je die? Ga dan op zoek naar gelijkgestemden! Op datingsite eDarling vind je een partner van gelijk niveau! Schrijf je snel gratis in!

Schrijf je nu gratis in bij eDarling.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.