Online dating het populairst bij het zoeken naar een date

Online dating is de populairste methode om een date te zoeken. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo, dat zij uitvoerden in opdracht van Lexa. 53 procent van de 10.000 ondervraagde Europese singles heeft namelijk via online dating wel eens een date gevonden. Op de tweede plek kwam een date via vrienden. 51 procent kwam op die manier ooit aan een date.

Online dating:

Ruim de helft van de Nederlandse singles heeft wel eens een date gevonden via online dating. 48 procent scoorde een date tijdens het uitgaan en 43 heeft wel eens vrienden moeten bedanken voor het regelen van een date.

Nou kun je op veel plekken online daten. Op de vraag wat ze dan de beste manier voor online dating vinden, antwoorden de meeste (80 procent) dat een datingsite hun favouriete plek is. 26 procent gebruikt liever Facebook of Twitter als ontmoetingsplek.

“Voor ons is het prachtig om te zien dat internet, en dan met name online datingsites, gezien wordt als de beste ontmoetingsplek voor singles. Het taboe wat voorheen op online dating rustte is volledig verdwenen, iedereen kent immers wel een succesverhaal in zijn omgeving.” Zei Stefan van den Berg, managing director van Lexa.

Uiteraard zijn er ook minder populaire plekken om een date te ontmoeten. Op een bruiloft, uiteraard van iemand anders, heeft vier procent wel eens een date ontmoet. Ook in de sportschool wordt er op los gedate. Bijna tien procent (negen) heeft daar wel eens iemand opgepikt. Verrassend, want op deze plekken hadden we meer succes verwacht. Waar de hulp van vrienden dus veelvuldig gebruikt wordt, is de familie een stuk minder populair. Slechts elf procent is wel eens met een familielid op zoek geweest naar een date.

Werkvloer mateloos populair:

Daten met een collega lijkt misschien niet zo handig. Het kan immers zorgen voor allerlei problemen. Toch gaf maar liefst 81 procent van de Nederlandse singles aan dat zij opstaan voor een date met een collega. Dat openstaan voor en echt hebben gedaan twee verschillende dingen zijn, blijkt wel uit het feit dat slechts 30 procent een keer gedate heeft met iemand van de werkvloer.

“Fantaseren over een spannende collega of baas (a la Hugh Grant in Bridget Jones) doen wij allen graag, maar zoals met zoveel fantasieën pakt de realiteit meestal anders uit. Dit is vooral te wijten aan de sfeer op het werk die weinig uitnodigend is om op de romantische toer te gaan, daarbij loop je ook nog het risico dat de verhoudingen verstoord raken als de date toch op niets uitloopt. De meeste singles zoeken het dus iets verder van huis.” Aldus Chiara Bijl, onafhankelijk psychotherapeut.

De Zweden nemen het hiermee niet zo nauw. Zijn zijn de leiders in Europa op het gebied van daten op de werkvloer. 41 procent heeft dat wel eens gedaan.

Op zoek naar een relatie? Start met online daten!

Ben jij op zoek naar een relatie? Of heb je daar geen zin in, maar heb je wel zin in een leuke date, vriendschap of spannend erotisch avontuur? Schrijf je dan eens in bij een datingsite. Op onze website vindt je een overzicht met alle datingsites. Lexa is bijvoorbeeld een goede datingsite als je op zoek bent naar een date, vriendschap op relatie! Het inschrijven is gratis dus treuzel niet en start met online dating!

Schrijf je nu gratis in bij Lexa

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.