Ontmaagding vaak onverwacht

Uit onderzoek, uitgevoerd door Soa Aids Nederland, blijkt dat jongeren vaak onverwachts voor het eerst sex hebben. Hierdoor beschermen zij zich vaak minder goed tegen zwangerschap en soa’s. Tijdens het onderzoek werd het seksuele gedrag van 8.000 jongeren onder de 25 jaar onderzocht. Bij jongens werd 38 procent onverwacht ontmaagd. Bij meisjes kwam dat percentage uit op 31.

Ontmaagding beviel niet bij meisjes

Op de vraag of de eerste keer sex beviel antwoorden jongens en meisje totaal verschillend. Jongens blijken lagere verwachtingen te hebben van sex, want van de jongens gaf slechts 5 procent aan dat hun eerste keer niet beviel. Bij meisjes was dit percentage veel hoger. Bij meisjes is dit maar liefst 25 procent.

Dat de sex de eerste keer niet beviel komt ook terug in de spijt vraag. Maar liefst 29 procent van de meisjes geeft aan dat zij spijt hebben van hun eerste keer. Bij jongens is dit 16 procent. Waarom hebben zij dan spijt? Zij gaven aan liever nog even gewacht te hebben.

Goede bescherming tegen SOA’s, maar niet tijdens ontmaagding:

Gemiddeld hebben jongeren voor het eerst sex als zij 17,1 jaar oud zijn. Dit is bijna hetzelfde als zeven jaar geleden. Ook blijkt uit het onderzoek dat jongeren zichzelf goed beschermen tegen SOA’s. Alleen tijdens de ontmaagding kan dit dus nog een stuk beter, omdat de sex vaak onverwachts komt. Terwijl je na één keer ook al een SOA of een kind kan krijgen.

Bereid je voor!

Zoals je gelezen hebt komt de ontmaagding vaak onverwacht. Waarschijnlijk ben je al geen maagd meer, maar ben je wel aan het daten of wil je dit gaan doen. Ook dan kan de eerste date al eindigen met sex. Zelfs als je van plan bent om nog even te wachten. Bereid je daarom goed voor! Wij hebben een pagina met datingtips over hoe je, je kunt voorbereiden op intimiteit.

Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk het kopen van condooms. Vaak een taak van de man, maar je kan er niet van uitgaan dat hij ze wel bij zich heeft. En wat als hij ze niet bij zich heeft? Als je flink opgewonden bent is de kans groot dat je toch met elkaar naar bed gaat, met alle mogelijke gevolgen van dien! Zorg daarom dat je altijd minimaal één condoom bij je hebt. Dan ben je beschermd tegen zwangerschap en SOA’s. Deze kun je anoniem online kopen, bij bijvoorbeeld Drogisterij.net!

Bovendien hebben zij nu een actie, waardoor je dankzij een kortingscode, geen verzendkosten hoef te betalen tot 1 maart! Kijk voor meer informatie op onze actiepagina.

Bestel nu bij Drogisterij.net

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.