Sex en relatie beter voor vijftigplusser

Ouder worden is een niet erg gewaardeerd onderdeel van het leven voor veel vrouwen. Toch zitten er zeker voordelen aan blijkt uit nieuw onderzoek. Vrouwen die de vijftig gepasseerd zijn voelen zich namelijk beter dan ooit! Dit komt bijvoorbeeld doordat hun sexleven en relatie steeds beter worden!

Het onderzoek werd uitgevoerd door een Amerikaans merk dat zich specialiseert in vrouwenproducten. 1.500 Britse volwassen vrouwen, van 20 tot en met 65 jaar, vulden de enquête in.

Gelukkig met haar leven sinds ze de 50 bereikt heeft:

Tijdens het onderzoek gaf bijna de helft van de respondenten aan dat zij gelukkig is met “haar leven sinds ze de vijftig heeft bereikt”. De vrouwelijke vijftigplussers blijken zich gelukkiger, avontuurlijker en levendiger te voelen dan ooit.

Maar hoe komt dat dan? Nou dit heeft onder andere te maken met hun sexleven. Het sexleven van vijftigplussers blijkt namelijk steeds beter te worden. 20 procent van de vrouwelijke vijftigplussers zegt minstens één keer per week sex te hebben. Dat is hetzelfde percentage als bij twintigers. Daar komt nog bij dat 33 procent aangeeft meer van de sex te genieten dan toen ze jonger was.

Het sexleven is niet de enige reden voor het geluk. Ook de relatie van vijftigplussers is beter. Bijna 50 procent gaf namelijk aan dat hun relatie verbeterd is, sinds zij de vijftig bereikt hebben. Zo genieten zij meer van het tijd doorbrengen met hun partner dan dat zij vroeger deden. Uiteraard heeft niet iedereen een relatie. Er zijn ook vijftigplussers single. 11 procent van hen maakt gebruik van online datingsites om een partner te vinden. Bij twintigers ligt dit op 15 procent, maar iets lager dus.

Uiterlijk nog steeds belangrijk:

Nu de vrouwen de vijftig gepasseerd zijn is het uiterlijk niet minder belangrijk. Sterker nog. Zij besteden nog steeds net zoveel aandacht daaraan als vroeger. 50 procent draagt bijvoorbeeld nog steeds sexy lingerie.

Ook zijn de vrouwen actiever dan jongere vrouwen. Ongeveer de helft van de vijftigplussers is in het afgelopen jaar begonnen met Zumba. Bovendien wil bijna 25 procent het komende jaar starten met een nieuwe sport. Bij twintigers ligt dit maar op 16 procent.

60 procent ziet dochter als vriendin:

Uit het onderzoek blijkt verder nog dat maar liefst 60 procent van de vrouwelijke vijftigplussers hun dochter als vriendin beschouwt. Dit komt weer doordat 90 procent gebroken zegt te hebben met de tradities en gewoontes van hun moeders. Hierdoor voelen zij zich meer verbonden met hun dochters, omdat zij zelf moderner zijn.

Toch zit er wel een grens aan hoe modern ze zijn. Maar liefst 84 procent geeft aan dat zij zich niet begrepen voelen door de modewereld. Ook willen zij hun leeftijdsgroep beter vertegenwoordigd zijn in de media.

Vijftigplusser en op zoek naar een relatie of sex?

Ben jij de vijftig inmiddels gepasseerd, maar ben je nog single? Dan kun je online twee dingen doen. Je kunt je inschrijven bij een datingsite speciaal gericht op vijftigplussers speciaal gericht op vijftigplussers die op zoek zijn naar een relatie. 50plusmatch.nl is hiervan een goed voorbeeld. Zij zijn de grootste datingsite voor vijftijgplussers in Nederland. Daar MOET je dus wel een nieuwe vlam kunnen vinden.

Een andere optie is je in te schrijven bij een datingsite voor vijftigplussers die alleen geinteresseerd zijn in sex. Daaruit kan natuurlijk ook een “gewone” relatie vloeien, maar dat is niet het doel. Spreekt dat je aan? Dan kun je het beste terecht bij 50PlusSexDating.nl.

Succes met online daten!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.