Snurkende partner zorgt vaak voor ruzie

Snurkende partners zorgen vaak voor ruzie in de nacht. Dat is een weinig opzienbarende conclussie van een nieuw onderzoek. Het onderzoek werd gehouden onder 1134 snurkers en hun partners. 41 procent van de stellen, waarbij één van de twee snurkt, maakt hier ’s nachts ruzie over. Die ruzies zijn natuurlijk vervelend, maar een snurkende partner zorgt voor meer problemen.

Snurkende partner zorgt voor problemen:

Dat 41 procent van de stellen waarbij de man of vrouw snurkt is natuurlijk al erg genoeg, maar dat is niet het enige vervelende. Zo gaf een kwart van de ondervraagde partners aan regelmatig chagarijnig te zijn door het gesnurk van zijn of haar wederhelft. Ongeveer 20 procent is altijd moe en 16 procent is minder productief. Niet alleen de relatie heeft dus onder het snurken te leiden, het heeft ook gevolgen op het werk.

Vrouw snurkt 1 op de 4 keer:

Als er in de relatie gesnurkt wordt is er 25 procent kans dat de vrouw de schuldige is. De mannen vormen dus de overige 75 procent, waarvan 40 procent regelmatig snurkt. De helft van de mannen en vrouwen blijken af en toe te snurken.

Veel stellen hebben dus in meer of mindere mate last van gesnurk. Uit het onderzoek blijkt het opvallende feit dat de helft van de ondervraagden nog nooit iets aan het gesnurk heeft gedaan. Dat is wel vreemd vinden wij. De andere 50 procent heeft er dus wel iets aan gedaan. 25 procent daarvan slaapt zelfs in een andere kamer om geen last meer te hebben van hun partner.

Oplossen is belangrijk:

Het oplossen van het gesnurk is belangrijk volgens Dr. Chris Iszikowski, directeur van het Slaapcentrum in Edinburgh. “Om de intimiteit van je relatie en een goede nachtrust te behouden, is het belangrijk dat stellen samenwerken om een oplossing te vinden. Als jij of je partner snurkt zijn er verschillende mogelijkheden, zoals op je buik of zij slapen, een gezond gewicht behouden en ’s avonds laat alcohol vermijden”.

Werkt het aanpassen van slaap- of lifestylegewoontes niet? Dan zijn er nog andere oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan anti-snurk sprays, bitjes en neusstrips. Kijk voor een compleet overzicht van alle anti-snurk hulpmiddelen bij Drogisterij.net!

Bestel nu bij Drogisterij.net

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.