Verliefdheidsexplosie door eerste vakantie samen!

De vakantie wordt vaak gezien als het eerste grote struikelblok van een prille relatie. Maar klopt dat wel? Datingsite Relatieplanet deed er onderzoek naar, en wat blijkt? De stelletjes komen massaal verliefder terug in Nederland! 84% van de mannen en 74,6% van de vrouwen gaf dat aan in het onderzoek waar 4.000 Nederlandse singles aan meededen.

Voorzichtige eerste vakantie samen:

Uit het onderzoek van Relatieplanet, blijkt onder meer dat de singles er al vroeg “klaar” voor zijn. Na slechts 3 maanden zouden de meeste een vakantie al aandurven. Toch zijn ze dan nog niet helemaal gerust op een goede, gelukkige afloop. Het grootste deel van de singles geeft de voorkeur namelijk aan een ´simpele´ vakantie, zonder al te veel poespas. 37,3% van de mannen en 42,5% van de mannen blijft het liefst in Nederland.

Andere populaire ´vakanties´, zijn: een stedentrip in het buitenland (30,6%) of een vliegvakantie (22,8%). Samen in een tentje (4,3%) en een georganiseerde reis (2,8%) zijn het minst populair. Wat voor vakantie het ook wordt, het onbekende is behoorlijk populair! Maar liefst 89,9% van de vrijgezellen wil voor de eerste vakantie samen het liefst naar een plek waar zij nog nooit geweest zijn. Waar de eerste vakantie samen naar toe gaat? Dat bepaalt de vrouw! Maar liefst 76,6 procent van de mannen geeft aan dat zij dat aan hun nieuwe vriendin overlaten.

Culturele eerste vakantie hip:

Bij de vraag van Relatieplanet over wat de Nederlandse singles zouden willen doen tijdens hun eerste vakantie samen met hun nieuwe relatie is cultuur opsnuiven in bijvoorbeeld een museum het meest populair met 35,2%. Ook een boswandeling (24,5) of lekker relaxen op het strand (16,5%) zijn aantrekkelijke vakantiebezigheden. Wat totaal niet populair is? Nieuwe mensen ontmoeten, gek hé?! Slechts 1,3% gaf aan dat ze nieuwe mensen willen ontmoeten. Wat ons ook niet echt verbaasde is dat mannen meer geïnteresseerd zijn in het ‘samen ontspannen’ in de hotelkamer dan vrouwen (10,7% tegen 7,6%).

Verliefdheid maakt mannen blind:

We begonnen dit artikel al met het algemene beeld dat een vakantie vaak de eerste echte obstakel kan zijn voor een relatie. Dit komt, doordat je dan als stelletje een aantal dagen/weken op elkaars lip zit. Je leert dan ongetwijfeld vervelende karaktereigenschappen van elkaar kennen. Toch geeft 81,3% van de singles aan hier geen ervaring mee te hebben. 84,5% van de mannen en 77,6% van de vrouwen gaf aan dat zij door hun verliefdheidsexplosie helemaal geen nare trekjes hebben gezien. Het lijkt er dus op dat je op de eerste vakantie samen, vooral de leuke kanten van elkaar leert kennen!

Nog wat leuke uitkomsten:

• Eén op de tien ondervraagden combineert een datevakantie het liefst met sport;
• 52,5% van de singles gaat akkoord met een vakantiebestemming om hun partner te pleasen;
• 17,1% vindt dat een eerste vakantie samen al in de eerste maand moet kunnen.

Heb jij niemand om mee op vakantie te gaan?

Ben jij single? En heb jij niemand om mee op vakantie te gaan? Kijk dan eens op onze pagina over single reizen. Neem daarnaast een kijkje op Relatieplanet en schrijf je gelijk gratis in! Bevalt het wat je ziet op die datingsite? Neem dan een full membership! Wellicht heb jij dan binnenkort iemand waarmee je op vakantie kunt. Jullie eerste vakantie samen!

Edit: Relatieplanet heeft nu een actie!

Kort na het schrijven van het bovenstaande artikel heeft Relatieplanet een actie bekend gemaakt. Iedereen die zich gratis inschrijft tussen 8 en 11 augustus krijgt een gratis full membership van 3 dagen. Ideaal om Relatieplanet uit te proberen! Schrijf je dus nu gratis in om gelijk te profiteren!

Schrijf je nu gratis in bij Relatieplanet

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.