Vrijgevigheid sleutel tot succesvolle relatie

Vrijgevigheid blijkt het belangrijkste ingrediënt te zijn voor een gelukkige en langdurige relatie. Dit is gebleken uit een onderzoek uitgevoerd door de University of Virginia. Zij ondervroegen 1.400 heteroseksuele koppels tussen de 18 en 46 jaar en wat bleek? Partners die elkaar vaak kleintje attenties en cadeautjes geven zijn vijf keer zo gelukkig als anders koppels die dat niet doen.

Kleine attenties of cadeautjes

Die kleine attenties of cadeautjes kunnen bestaan uit een bos bloemen een rugmassage of zelfs een kop koffie. Het enige dat daarin belangrijk is dat je geeft wat je partner ook echt wil hebben. Je geeft dan namelijk op aan dat je hem of haar goed kent en begrijpt. Maar als je partner houdt van een espresso terwijl jij met een gewone kop zwarte koffie komt aanzetten ben je slecht bezig.

De helft van alle vrouwen en 46 procent van de mannen gaven aan zeer gelukkig te zijn door de vrijgevigheid van hun partner. Ook spelen aandacht voor de kinderen, gelijkgestemdheid en verbondenheid een zeer belangrijke rol.

Sex ook belangrijk voor gezonde relatie

Ook sex blijkt, zoals verwacht, een belangrijke factor te zijn binnen een gezonde en langdurige relatie. Stelletjes die aangeven een goed sexleven te hebben bleken 10 tot 13 keer zo gelukkig te zijn als koppels met een matig sexleven. Ook binnen het sexleven kan vrijgevigheid veel veranderen, maar dan gaan het uiteraard niet om cadeautjes, maar meer om lichamelijke attenties.

Als je straks via onze website op een datingsite een leuk iemand gevonden hebt waarmee je wilt daten, vraag dan simpele dingen zoals hoe hij of zij haar koffie drinkt. Als jullie dan tijdens de eerste date ergens iets gaan drinken kun je meteen een goede indruk maken, door meteen datgene te bestellen waar hij of zij van houdt. Heb je al een relatie? Bestel dan eens een bos bloemen bij EuroFlorist.nl of een cadeau bij Bol.com!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.